Hádzaná: Slováci zdolali v prestížnom derby domácich Čechov 30:22

04.01.2013 Celý región

Brno 4. januára (TASR) - Hádzanári Slovenska vyhrali v úvodnom stretnutí tradičného Novoročného pohára v Brne nad domácim Českom jednoznačne 30:22.

Slováci uspeli v prestížnom derby najmä vďaka spoľahlivému výkonu oboch brankárov i efektívnosti v útoku. Rozhodujúci náskok si vypracovali šnúrou ôsmich gólov v úvode druhého polčasu.

Zverenci trénera Petra Dávida sa v sobotu opäť v Brne stretnú s Poľskom, turnaj zakončia v nedeľu v Hodoníne súbojom s obhajcom trofeje Maďarskom.

Duel spestrili svojou návštevou aj niekdajší československí reprezentanti, ktorí v drese bývalého spoločného štátu vybojovali striebro na OH 1972 v Mníchove a tí neskôr narodení 7. miesto na MS 1993 vo Švédsku už po rozpade federácie.

Novoročný pohár hádzanárov - Brno:

Česko - Slovensko 22:30 (12:14)
Zostava a góly SR: Štochl, Paul - Kucharik 6, Guzy 4, Straňovský 3/1, Antl 3, Kalafut 3, Mažár 3, Vadkerti 3, Rábek 2, Mikéci 1, Polakovič 1, Volentics 1.
Vylúčenia: 5:4
pok. hody: 2/2 - 1/1.

Slováci mali výborný vstup do stretnutia a v 5. minúte už viedli 5:1 aj vďaka trom skvelým zákrokom gólmana Štochla. Hostia sa naďalej presadzovali dobrými kombináciami i strelami z väčšich vzdialeností a najmä zásluhou streleckej istoty Guzyho a Straňovského to bolo v polovici prvého dejstva už o päť gólov - 9:4. Česi potom zlepšili hru a do kabín odchádzali "iba" s dvojgólovým mankom. Po zmene strán sa do bránky slovenského tímu postavil Paul a náskok hostí výrazne narastal. Od stavu 16:14 zaznamenali Slováci šnúru ôsmich gólov a v 45. minúte si tak vypracovali rozhodujúci desaťgólový náskok. V závere domáci Česi priepastný rozdiel v skóre už iba skorigovali.

Ďalší výsledok:

Maďarsko - Poľsko 27:27 (12:14)
 

Vyberte región